Boldogok a Sajtkészítők!

Célunk a kecsketejből készült sajtok fogyasztásának népszerűsítése és

annak a sztereotípiának a ledöntése,

hogy a kecskesajt egy avas, büdös, penészes zsírdarab,

amit gyakran lelkesen megveszünk a termelői piacon,

majd sokszor a kukában végzi.

A mi sajtjaink

a tradíció és innováció jegyében készülnek, új ízekkel és fűszerekkel illeszkedve a modern gasztronómiai áramlatokhoz. Biológiailag tiszta alapanyagokat használunk, állatainkat stressz-, vegyszer- és gyógyszermentesen tartjuk, kemikáliáktól mentes takarmánnyal etetjük.

A kecsketejet és az abból készült termékeket általában laktóz- vagy a tehéntejre érzékenyek is fogyaszthatják.

Kevesen tudják, hogy a sajtkultúra tejcukorral táplálkozik, ezért az érett kecskesajtokat a laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják.

Friss kecskesajtok

Bazsalikom, fokhagyma, szárított paradicsom
Bazsalikom, fokhagyma, tökmag, tarka bors
Paprikás csemege
Paprikás csípős
Kemencében sült paradicsom, oliva, fokhagyma, oregano
Mákos áfonyás (csipetnyi nádcukorral)
Mákos almás ( csipetnyi nádcukorral)
Sóval pirított dióval és kandírozott narancshéjjal
Snidlinges fokhagymás
Borsos
Szerecsendiós (enyhén cukrozott)
Kapros pite ( enyhén cukrozott)
Kapros fokhagymás
Aszalt szilva, rózsabors
Medvehagymás
Snidlinges vöröshagymás
Kemencében sült paradicsom, oliva, fokhagyma, oregano
Fokhagyma, petrezselyem
Gyömbér, bors,  narancshéj

Klasszikus félkemény sajtok

Trappista, Feta, Emmentáli, Parmezán

Mesesajtok felnőtteknek

(fűszeres félkemény sajtok)
- Boróka hercegnő (borókabogyó, 4 színű bors, fokhagyma, bazsalikom) – nem csípős
- Piros paprika lovag ( fokhagyma, tarkabors, chili halapegno ) - enyhén csípős
- Zöld paprika lovag ( fokhagyma, tarkabors, piros füstölt chili ) - enyhén csípős
- Tüzes sárkány (vöröshagyma, piros paprikabőr) - nagyon csípős
- Paprika Jancsi (vöröshagyma, fokhagyma, édesnemes paprika) – nem csípős